Derde graad
Werktuigmachines

PROFIEL VAN DE LEERLING

In de richting  werktuigmachines wordt veel belang gehecht aan een doorgedreven praktische opleiding die onderbouwd is door technologische vakken, waarbij het up-to-date zijn en blijven van zowel het lesmateriaal als de leerkrachten van prioritair belang is voor onze campus.

Van jongs af aan maken onze leerlingen kennis met het projectmatig karakter van onze opleiding; waarbij we realiteitsgebonden productieprocessen uit de industrie simuleren. Het belang en de invloed van de pc en computergestuurde werktuigmachines, staan centraal in deze opleiding. Tevens integreren we moderne lastechnieken zodat onze leerlingen in alle takken van de mechanische nijverheid probleemloos kunnen functioneren.Tijdens opleidingsstages op de VDAB en werkstages op bedrijven stomen we de leerlingen klaar om probleemloos de overstap te maken naar hun professionele carrière.

Om te kunnen beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen van vakmensen in de mechanische sector, stimuleren we dat de opleiding wordt aangevuld met een specialisatiejaar (7BSO).

 

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

Op de arbeidsmarkt geraakt de vraag naar technisch georiënteerde mensen, die naast de theoretische kennis ook veel praktische vaardigheden bezitten, al enkele jaren niet meer ingevuld. Een technisch diploma is dus uw verzekering van de toekomst. Het is een must dat de leerlingen interesse hebben voor mechanica, waar het takenpakket gericht is op het praktische aspect. Het potentieel van deze leerlingen in de industrie is zeer groot; machinebedienaar, technisch tekenaar, onderhoudstechnicus, werkvoorbereider, …

 

LESSENTABEL

 

Zesde jaar

Basisvorming

10

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Project Algemene Vakken

4

Engels

2

Specifiek gedeelte

24

Mechanica

8

Praktijk mechanica

8

Stage mechanica

8

Complementair gedeelte

2

Project mechanica

2

TOTAAL

36