014 21 16 88 - 014 21 11 44

INFO & INSCHRIJVEN

Binnenkort zet jouw zoon of dochter een belangrijke en spannende stap, de stap naar het secundair onderwijs. Of jullie zoeken een nieuwe secundaire school voor jouw zoon of dochter?

Om jullie in deze stap te begeleiden nodigen we ouders en leerlingen uit om kennis te maken met onze school. De keuze voor een middelbare school is een belangrijke, want uw kind moet zich er zes jaar lang thuis voelen. Wij doen er alles aan de overstap naar onze school gemakkelijk en soepel te laten verlopen.

Tijdens onze infomomenten is er volop gelegenheid voor een rondleiding en om vragen te stellen of uw kind in te schrijven. Ook op schooldagen bent u na afspraak, welkom voor een kennismakingsgesprek, rondleiding of om uw kind bij ons te komen inschrijven. We maken graag tijd vrij om u voldoende te informeren en rond te leiden.

 

BELANGRIJK VOLZET 1ste jaar schooljaar 2019 - 2020: Cognosco - klas en B-stroom. Alle nieuwe inschrijvingen of aanmeldingen komen op een reservelijst. 

BOEKENLIJSTEN 2019-2020

 

Contactpersoon en afspraak maken: coördinator 1ste graad Hilde Vanden Brande - 014 21 11 57 - hilde.vandenbrande@campusdevesten.be

Contactpersoon en afspraak maken: coördinator  2de en 3de graad Wim Houtmeyers - 014/86 16 33 - wim.houtmeyers@campusdevesten.be

INFOAVOND 14 03 2019

Tijdens de infoavond  dompelen we ouders en leerlingen onder in de verschillende modules/keuzes, visie en sfeer op onze school. Er volgt ook een uiteenzetting over de praktische organisatie en werking van de school,  alles in een gezellig kader met drankje en hapjes.

INFO- EN DOEMOMENT COGNOSCO

Is uw kind geïnteresseerd in Cognosco? Hij of zij kan het uitproberen tijdens het doe-moment. Aansluitend is er een infomoment voor ouders. Belangrijk is dat er binnen GO! Herentals een beperkt aantal Cognosco plaatsen zijn in het eerste leerjaar.

Meer informatie over COGNOSCO: klik hier.

Contactpersoon en inschrijven: coördinator 1ste graad  Hilde Vanden Brande - 014 21 11 57 - hilde.vandenbrande@campusdevesten.be​

OPENCAMPUSDAG 05 05 2019

Op zondag 05 mei 2019 kan u samen met uw kind de school in werking bezoeken. De leerlingen van ons eerste jaar begeleiden alle ouders en toekomstige leerlingen doorheen de school. Uw kind kan deelnemen aan actieve workshops, alle leerkrachten van onze school zijn aanwezig en staan ter beschikking voor alle vragen. Ook staat het inschrijvingsteam paraat om uw kind in te schrijven.

Kom een dagje proeven op school!

DOE-DAG 14 03 2019

Tijdens de DOE-DAG (9.45 u. - 14.45 u.) dompelen we leerlingen van het 6de en 5de leerjaar onder in de verschillende modules/keuzes. Ze proeven van de sfeer op onze school en maken kennis met verschillende leerkrachten. We nodigen alle basisscholen uit om deel te nemen met de klas. Leerlingen 5de of 6de leerjaar kunnen ook individueel inschrijven om deel te nemen. Vanaf 19.00 u. organiseren we een infoavond voor de ouders van de leerlingen die aan de DOE-DAG deelnemen. Tijdens de infoavond  dompelen we de ouders onder in de verschillende modules/keuzes, visie en sfeer op onze school. Er volgt ook een uiteenzetting over de praktische organisatie en werking van de school. Sfeerbeelden van de Doe-dag worden die avond ook getoond,  alles in een gezellig kader met drankje en hapjes.

INSCHRIJVEN EN INFO

Inschrijven kan elke schooldag tot 16.00 uur

en op 28 03 of 26 04 tot 20.00 uurna afspraak:

Een grote stap SAMEN kleiner maken - nieuwe leerling 1ste graad

Kennismaking

We willen de overstap van de basisschool naar de middelbare school zo soepel mogelijk laten verlopen.
  • Intakegesprek met ouders en kind tijdens de grote vakantie waarbij verschillende documenten worden besproken en afgegeven.
  • Eind augustus is er een welkomstavond met activiteiten voor nieuwe leerlingen in hun nieuw samengestelde klas en met hun vaste klastitularissen. Ouders worden ondertussen geïnformeerd door de directie over het verloop van de eerste schoolweek.

Warme overdracht

De basisschool bezorgt u een basofiche. Als ouder heeft u medezeggenschap over de inhoud hiervan. Zorg er zeker voor dat de leerkracht van het 6e leerjaar alle talenten van uw kind beschrijft en ook vermeldt welke leerbegeleiding uw kind nodig heeft. Met deze achtergrondinfo kunnen onze leerkrachten meteen aan de slag.

Onthaaldagen

De eerste dagen zullen de leerlingen met hun medeleerlingen werken aan groepsvorming en grondig kennismaken met hun klastitularissen. Het is immers erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in hun nieuwe school. Pas op het einde van de eerste week worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de nieuwe leerstof op het niveau van het middelbaar onderwijs.

Informatie- en kennismakingsavond ouders

U zult als ouder van een (nieuwe) middelbare schoolleerling wel veel vragen hebben. Dat is begrijpelijk en daarom wordt er al vroeg in het schooljaar een informatieve klasouderavond gehouden. Deze wordt gehouden de derde dinsdag van september.

Op deze avond ontvangt u ook informatie over ‘leren leren’ en het gebruik van smartschool.

Een plaats reserveren voor uw kind op GO! Campus De Vesten Herentals

Om een plaatsje te reserveren op GO! Herentals kan u contact opnemen met de directie: Tom Vandoninck via directie@campusdevesten.be

Naast de hiernaast genoemde data bent u op schooldagen altijd welkom tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Als u van tevoren even belt (014 21 11 57), zorgen wij ervoor dat we tijd hebben om uw vragen te beantwoorden en uw kind in te schrijven.